Religion is like a penis

religion-is-like-a-penis-bw-480x357

 

Den här bilen har dykt upp många gånger i mitt facebook-flöde. Den representerar ett missförstånd med religion, jag tänker inte försvara all religion mot dessa påståenden, jag tänker bara försvara min egen. Nämligen kristendomen.

Inom kristendomen så finns det en annan definition av vad religion är. Religion är något som en person gör för att komma fram till Gud, att vara religiös enligt kristen standard skulle kunna vara att man utövar vissa ritualer eller håller vissa tider för heliga. Man gör saker i tomhet, man går till kyrkan varje söndag och tror att Gud nöjer sig med det. Att vara religiös i kristen mening är att man har missat målet, att man gör alla saker för att människor ska se vad man gör och tycka att man är något speciellt. Jesus går emot detta upprepade gånger i evangelierna. Så religion har en negativ klang i kristna kretsar, det är synonymt med hyckleri.

Men sann religion handlar inte om en pricklista av sysslor. Sann religion handlar inte om ytan utan djupet och allt däremellan.  Sann religion är egentligen en relation där Gud; Fader, Son och helige Ande är i centrum. Sann religion är att lära känna Gud som den han är, för den han är. Och som vi vet är enda vägen till Gud genom Jesus Kristus.

I förlängningen innebär det också att låta Gud förvandla en, det är nämligen så att Gud har en ritning för hur människan är tänkt att vara, men vi har avvikit från den ritningen och slagits i spillror. När man inleder en relation till Gud måste det vara på premissen att man kan inse sina misstag och sina fel, och låta Gud lösa dem och forma en till hans avbild igen.

Det står väldigt bra angående falsk religion i The Message, vilket är en engelsk parafrasöversättning av Bibeln. Isaiah 1:13-17:

“Quit your worship charades.
    I can’t stand your trivial religious games:
Monthly conferences, weekly Sabbaths, special meetings—
    meetings, meetings, meetings—I can’t stand one more!
Meetings for this, meetings for that. I hate them!
    You’ve worn me out!
I’m sick of your religion, religion, religion,
    while you go right on sinning.
When you put on your next prayer-performance,
    I’ll be looking the other way.
No matter how long or loud or often you pray,
    I’ll not be listening.
And do you know why? Because you’ve been tearing
    people to pieces, and your hands are bloody.
Go home and wash up.
    Clean up your act.
Sweep your lives clean of your evildoings
    so I don’t have to look at them any longer.
Say no to wrong.
    Learn to do good.
Work for justice.
    Help the down-and-out.
Stand up for the homeless.
    Go to bat for the defenseless.

Kristendomen är inte en slapp penis. Kristendomens Gud, Fader, Son och helige Ande är kärlek – inte en urvattnad porrfilm som bara är till för att tillfredställa tomma begär. Nej Kristendomen förespråkar en relation som tillfredställer alla behov, de spirituella, de känslomässiga, och även de kroppsliga. Det är nämligen så att Gud har en tanke med sex också.

Jesus Kristus kom till jorden för att rädda döda människor undan dommen som komma skall. Han dog för att ge oss liv. För att han älskar oss – med en evig kärlek!

Sann religion är inte likt en penis. Kristendomen är snarare likt en familjeinbjudan, en faders rop efter sina bortsprunga barn. Barn som har tappat bort sig i mörket, som har glömt sin egen pappa i den dunkla skogen. Som kristen har man alltså ett hjärta för sin pappas, Guds, bortsprunga barn. Därför försöker man övertyga så många man kan om att detta är sanningen!

Det är utifrån en kärlek till pappa och utifrån en kärlek till syskon som inte vet att de är syskon. En kristen handlar utifrån sin tro först och sätter andra människor över sig själv. Man tänker på vad som är Guds vilja, så när man skriver lagar så försöker man skriva dessa utifrån Guds lagar. När man går ut bland folk, i offentligheten så tänker man på Gud och hans längtan efter hans barn. Hans barns behov av deras pappa, deras Gud.  Det handlar inte om att vinna en kamp om vem som har rätt och fel, bara för att visa sig bättre än någon annan. Det handlar om att den levande Guden har uppenbarat sig för en och att man därför vill följa honom i all hans ledning.iloveyou

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>