7 anledningar varför jag tror på Bibeln.

  1. Gud visade sig för mig i en dröm. Jag såg gator av guld, som omtalas i Uppenbarelseboken 21:21. Jag kunde direkt koppla min upplevelse till Bibeln.
  2. När jag kom till tro hade min själ en otrolig törst efter sanning och hopp. Att läsa Bibeln var som att få dricka rent, klart vatten efter en livslång ökenvandring. (Denna överväldigande upplevelse har lagt sig något nu när jag har kommit in i en vardaglig läsning, men jag upplever fortfarande att Bibeln släker en törst ingen annan källa kan släcka.)
  3. De historiska människor som har betytt mest för mitt spirituella liv är sådana som har hållt Bibeln för sann. Denna skara sträcker sig från sådana som Martin Luther till sådana som Derek Prince, med en salig sakara där emellan. (Smith Wiggelsworth, D.L Moody, Keith Green mfl.)
  4. Människor i min närhet som håller Bibeln för sann och strävar efter ett liv i samklang med den tycks leva bättre, lyckligare och mer lyckade liv än de som inte gör det. Detta oberoende på vilka svårigheter människorna går igenom.
  5. I Bibeln finns svar på livets frågor, vilket för mig ringer som sant. Allt från ”Vart kommer vi ifrån?” ”Varför är vi här?” till ”Hur kommer det sig att vi beter oss som vi gör?” – C.S Lewis sa: ”Jag tror på Kristendomen som jag tror på att solen går upp: Inte bara för att jag ser den, men för att i dess ljus ser jag också allt annat.”  
  6. Gud uppenbarar sig för mig genom hans ord, Bibeln. Jag får inte bara spirituell tillfredställelse när jag läser Bibeln utan jag lär också känna den Gud jag tror på genom den.
  7. Ju mer jag studerar de vetenskapliga bevisen, särskilt för Nya Testamentet, ju mer övertygad blir jag.

 

Om en lärare, professor eller någon annan person med utbildning eller gedigen erfarenhet berättar något för mig så litar jag på det som sägs. Personen är trovärdig utifrån vad denne har uträttat. Om nu Gud finns och är allvetenade,  så måste det betyda att han har den högsta och yttersta trovärdigheten. Om han då informerar mig om vad sanning är, bör jag lita på honom.

Om du vill ta del av lite vetenskapliga och historiska argument för Bibeln rekommenderar jag dessa korta filmklipp:

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>