Om

Titeln Jesuskonsult kom till när jag jobbade för gatukyrkan under Sundsvalls mardi gras: Gatufesten – 2013. Vi behövde pass för att ta oss in på festivalområdet och man skulle fylla i namn, titel och organisation. Eftersom jag inte hadde någon kvalificerad titel så hittade jag på en.

image

Nicklas:

Jag är född 1987 och har varit gift sedan 2014. Jag studerar på Johannelunds Teologiska Högskola. Jag jobbar en del hemgrupper och arbetar med gatuevangelisation i organisationen Street Aid tillsammans med min fru. Under 2016 har jag också fått äran att predika i några olika församlingar, vilket är något jag älskar att göra. Jag kommer gärna predikar för er i er församling! Om du och din församling håller på med gatuevangelisation är jag gärna med och hjälper er med det också om ni vill ha mig på besök! Du kan kontakta mig på Nicklasnylander87@gmail.com

Det finns också möjlighet att hela Street Aid teamet kommer och håller ett möte i din församling. Vi sköter i sådana fall allt! Det vill säga: Lovsång, predikan och förbön. Vi har många duktiga predikanter och musiker med oss och vi är alla vana att vara förebedjare. Ta gärna kontakt med oss och gilla oss på facebook: www.facebook.com/Streetaidsundsvall

Hur jag kom till tro:

Jag har levt största delen av mitt liv som ateist, filosof, drömmare och som med många andra 80-talister; prokrastinerare.

Jag har alltid varit livrädd för ”Svensson-livet.” Avskräckt av den gråa vardagen: Äta, sova, jobba, dö. Det har lett till att jag har försökt fly undan verkligheten, in i spel, tjejer, alkohol, serier och musik (bland annat). Det hela kulminerade efter några dåliga val med panik-ångest attacker. Jag fick också svårt att sova då jag ofta funderade över döden, universums tomhet och hur meningslöst allting var. Ingen vill väl dö när livet efter döden är en icke-existens.

Jag levde på socialbidrag och delade lägenhet med en mycket nära vän. Året var 2010 och det var det året då jag träffade Maria. När vi träffades jag ganska duktigt berusad och ”charmig”. Vi träffades på en efterfest, efter ett band hade haft realese-spelning på den ökända rockklubben Pipeline i Sundsvall. På den tiden var jag engagerad på Pipeline och levde mer eller mindre för musiken.

Trots min ”charm” ville Maria träffas igen och ganska snart blev vi tillsammans vilket ledde till lite problem. Maria är nämligen kristen, inte nog med att hon ville vänta med sex så var jag tvungen att försöka förstå mig på hennes världsbild.. Och i ärlighetens namn försökte jag övertyga henne att hon hade fel. Men det misslyckades jag med.

Två tillfällen har varit signifikanta i min resa mot tro. Den första var när jag träffade Marias familj då dom firade två födelsedagar samtidigt. I min familj har vi inte firat värst alls, eller så har det varit grisfest. Med vissa undantag, såklart.

Det var något i luften på den där festen. Inte bara det att ingen drack alkohol, det var också nånting djupare. Jag kände att vi i min familj måste ha missat något. ”Det är ju så här en familj ska vara!” tänkte jag. Efter det började jag ge mig på bibeln för att se om jag kunde utläsa nånting om detta där, men jag gav upp snabbare än vad jag börjat.

Det andra tillfället var när jag och två av mina vänner satt och fikade på Barista. Detta hände innan jag hade träffat Maria, jag tror det var 2009. Vi fikade ofta där och vid det här tillfället satt vi på uteserveringen. En kille som jag knappt kände då kom fram och hälsade. Han är kristen och av någon anledning så började han berätta om Jesus och korset. Jag tänkte att han är nog bra knäpp, men det var ändå något i det han sa som lät attraktivt. Jag fylldes också med någon sorts positiv känsla, jag brukar försöka förklara det med att det var som om en varm filt las omkring mig. Mina vänner sa till mig efter att han hade gått: ”Du tror väl inte på det där!? Inte är du väl kristen nu!” Nej, det var jag ju inte. Inte heller vågade jag erkänna att det var något i det där som drog mig.

Efter att jag och Maria hade varit ihop i cirka 6 månader och flitigt diskuterat frågan om Guds existens, så fann jag mig själv på en fest där jag blev bjuden på alkohol och cigg, vilket var lyckosamt eftersom jag själv inte hade råd. Under kvällen så kände jag mer och mer skam över det faktum att jag snyltade på mina vänner. Jag kände mig som en parasit. Så klockan 05.00 beslöt jag mig för att styra mina steg hemmåt. Snön yrde i luften. Vägen hem var dessutom dubbelt så lång eftersom jag gick från dike till dike.

Där på vägen, strax utanför Volvo såg jag mig över axeln och tänkte ”ingen ser mig, jag är full. Om Gud finns så kan man be till honom, och han kan svara.”

– ”Gud om du finns så får du uppenbara dig för mig…” sa jag rakt ut i luften, men lade snabbt till ”… I en dröm så jag kan fortsätta förneka dig om jag vill.”

Sagt och gjort, den natten drömde jag en hemsk dröm där jag färdades nedåt i någon sort hemsk trappa, varje steg värre än det förra, för att till sist nå botten där jag upplevde total tomhet, ångest och uppgivenhet. Jag trodde jag hade dött. ”Så här är det alltså att vara död.” Precis i samma stund som tanken kom sjönk jag igenom den gyttja jag låg i och framför mina ögon såg jag en kristallklar bild av en stad som var beklädd med gator av guld. Jag vaknade med ett ryck och hade en övertygelse, att Gud visat mig detta, som jag inte kan beskriva.

Jag berättade det här för Maria och hon visade mig i bibeln där det står i uppenbarelseboken 21:21 om himlen: ”… Och stadens gata var av rent guld…”

Strax efter det träffade jag Simon. På den tiden jobbade han som pastor i Pingstkyrkan och tog väldigt väl hand om mig. Han lärde mig hur man ber, läser bibeln och massor med annat som relaterar till att tro på Gud. Vi var med om flera mirakel, men framför allt fick vi uppleva Guds närvaro. Gradvis så började jag inse att bibeln är sann och att Jesus är Gud. Och någonstans på vägen blev jag frälst.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>